zaterdag 19 maart 2011

Aankomst, Ontkenning, Bevraging, Verwijzing en Bevolking


De Utrechtse stadsschouwburg nodigde me uit om mijn bestaande tentoonstelling Inkthumaniteiten om te werken naar een installatiewerk. Een verkenning langs mogelijke plekken in het karakteristieke, alweer 70 jaar oude gebouw van architect Dudok voerde meteen naar de foyer die naar hem vernoemd is. Niet verbazend, want in de Dudokfoyer heeft deze grootmeester een wel heel aansprekend spoor achtergelaten in de vorm van vijf 'ornamentele lantaarns' die op uitbundige wijze in kristal en metaal het ritme van de strakke glazen gevel begeleiden. Ik heb Dudoks lantaarns een conversatie aan laten gaan met vier nieuw gemaakte, horizontaal opgestelde panelen die als een soort van  'tafelobjecten' bekeken kunnen worden. De werken Aankomst, Ontkenning, Bevraging en Verwijzing vormen de inleiding tot het hoofdobject Bevolking. Dat omvat als een grote kijkdoos de 48 tekeningen van Inkthumaniteiten. De aanwezigheid van de installatie bleek even wennen, maar de gebruikers van koffie, thee, wijn of fris mogen hun kopje of glas gewoon neerzetten op de werken. Want ik vind dat kunst bestaat om te communiceren.

Inkthumaniteiten
vanaf 8 maart 2011

Stadsschouwburg Utrecht, Dudokfoyer.
Lucasbolwerk 4, Utrecht
voor meer informatie over openingstijden en bereikbaarheid: zie de website van de schouwburg: www.stadsschouwburg-utrecht.nl

vrijdag 18 maart 2011

Voorjaar in het Heuvelland

Trakteer uzelf op een niet-alledaags kunstavontuur. Zo staat het op de website van galerie De Auw Sjoekelaatfabriek in Gulpen. En dat is waar, want het is een niet-alledaagse galerie. Daarom is het leuk om wederom uitgenodigd te worden voor de nieuwe groepsexpositie aldaar. Ik heb voor de Lente-expositie drie niet-alledaagse werken aangeleverd. De collage Aankijkend de woorden wissend wisselen, de pentekening De vader, de moeder en hun kind, en het miniatuur-installatiewerk Lichtelijk Kleinstadse Cultuurtjes.

t/m 22 mei 2011
Galerie De Auw Sjoekelaatfabriek, Ringweg 31 in Gulpen
voor meer informatie zie de website van de galerie: http://www.auwsjoekelaatfabriek.nl/